به نام او كه جان را جان است و دل را عيان

مجله الكترونيكي «فارسي» ؛ پيش شماره دو ؛ 21 تيرماه 1388

 

لطفا بخوانيد

 

با سلام . دومين شماره مجله الكترونيكي «فارسي» را با ياري پروردگار متعال تقديمتان مي كنيم. خوشحال مي شويم تا با عضويت در آن ما را ياري دهيد براي مسيري طولاني. ضمن انكه با شروع رسمي فعاليت ، مطالب بسيار متنوع تري منتشر خواهد شد. از جمله بخش مانكن ( ويژه مد و مدل ) ، نواي موسيقي ( جديدترين موسيقي هاي خوانندگان داخل و خارج ايران جهت دانلود ) ، بخش نرم افزار ( معرفي و لينك دانلود نرم افزارهايي كه حتما آنها را آزمايش خواهيد كرد) ، كتاب ( دانلود كتاب به زبان فارسي ) ، و بخش اخبار هنرمندان ( كه در هرجايي نخواهيد يافت ) و ...

اگر مي خواهيد اين ايميل را كه به صورت آزمايشي برايتان ارسال شده است را از دست ندهيد همين الان به عضويت گروه اينترنتي فارسي در ياهو درآييد. اگر هم جي ميل داريد مي توانيد ايميلي با عنوان عضويت به پست الكترونيكي مجله ارسال نماييد تا مجله براي شما ارسال شود.

دريافت تصوير روي جلد اين شماره با كيفيت متوسط
حجم : 116 كيلو بايت



 

 
  uهم اكنون عضو شويد


 



 

 

 



رکود اقتصادي به آگهي هاي صدا و سيما رسيد


حيات نو در شماره امروز خود نوشت :

رکود حاکم بر بخش‌هاى مختلف اقتصادى به «آگهى‌هاى صداوسيما» نيزرسيد. با گذشت حدود يک ماه از انتخابات رياست جمهورى دهم در ايران، پس‌لرزه‌هاى اين انتخابات به آگهى‌هاى تلويزيون دولتى کشور سرايت کرده است.

شايد آنهايى که بيننده سريال کره‌اى «افسانه جومونگ» بوده‌اند، اين روزها آگهى‌هاى ميان برنامه اين سريال را ديده‌اند که با افت شديدى مواجه شده است. اگرچه صداوسيماى دولتى ايران به صورت انحصارى عمل کرده و هيچ‌گاه آمار مشخصى از ميزان درآمدها و تعداد آگهى‌هاى بازرگانى خود منتشر نمى‌کند، اما حتى مخاطبان برخى برنامه‌هاى تلويزيون ايران نيز، کاهش حجم آگهى‌هاى راديو و تلويزيون را حس کرده‌اند و با مقايسه آگهى‌هاى ميان برنامه سريال‌هاى پربيننده در ماهى که گذشت با سال پيش، ‌به خوبى به آن پى مى‌برند اما مشکل صداوسيما از کجا شروع شده است؟

طبقه‌بندي نرخ‌آگهي

در صداوسيما مکان‌هاى پخش آگهى براساس برنامه‌اى که قبل و بعد از آن پخش مى‌شود با نرخ‌هاى متفاوتى عرضه مى‌شود. گاه ممکن است استقبال يا عدم استقبال عمومى از يک برنامه باعث افزايش يا کاهش تعرفه آن شود. اين نرخ‌ها به صورت فعلى ماهيانه، هفتگى و گاه روزانه متغير است.برنامه‌هاى صداوسيما به 27 طبقه تقسيم مى‌شود. به طورى که نرخ آگهى در طبقات اوليه ارزان‌تر است و هر چقدر «طبقه» برنامه بالاتر باشد، آگهى هم گران‌تر مى‌شود. صداوسيما با صاحبان کالاها پنج نوع قرارداد مى‌بندد. قرارداد عادي، ويژه، استثنايي، متمم و خاص. در قراردادهاى عادي، صاحب آگهي، مى‌تواند آگهى خود را در تمام طبقات پخش کند.

صاحبان آگهى در قراردادهاى عادى فقط تا طبقه 14 امکان پخش تبليغات خود را دارند. همين شيوه در قراردادهاى استثنايى هم به کار مى‌رود اما در اين نوع قرارداد صاحب آگهي، امکان پخش تبليغات خود را فقط تا طبقه هشت دارد. در قراردادهاى متمم، صاحب آگهى بودجه جديدى را براى ادامه آگهى خود اختصاص مى‌‌دهد و در قراردادهاى خاص نيز آگهى‌هاى فرهنگي، ورزشى و اجتماعى قرار دارد که تخفيف‌هاى ويژه‌اى به آنها تعلق مى‌گيرد.

رقم هر ثانيه آگهي

براى هر ثانيه آگهى در تلويزيون و راديوى دولتى ايران، در طبقات مختلف 27 گانه بايد رقم متفاوتى را پرداخت. به گونه‌اى که طبقه اول برنامه‌ها، 20 هزار تومان، طبقه دوم 35 هزار تومان، چهارم 100 هزار تومان، هشتم 450 هزار تومان و دوازدهم، يک ميليون و 100 هزار تومان و بيستم سه ميليون و 150 هزار تومان براى هر ثانيه بايد پرداخت کرد. به طور مثال سريال افسانه جومونگ در طبقه 25 برنامه‌ها به دليل پربيننده بودن قرار مى‌گيرد که براى هر ثانيه آگهى در پيش، ‌ميان و بعد اين برنامه بايد پنج ميليون تومان پول پرداخت کرد.

از کجا شروع شد؟

با اينکه مسئولان رسانه ملى ايران از دادن هر گونه اطلاعات در مورد آگهى‌هاى تلويزيونى خوددارى کرده‌اند اما اين شرکت‌هاى تبليغاتى مرتبط با صداى و سيماى دولتى ايران هستند که به خوبى افت چشمگير آگهى‌هاى تلويزيونى را تشريح مى‌کنند.
اطلاعات دريافتى از اين شرکت‌ها حاکى‌از رکود آگهى‌هاى تلويزيونى در شش ماهه اول سال است که همواره طبيعى و قابل پيش‌بينى بوده اما با اتفاقات رخ داده پس از انتخابات رياست جمهورى در خردادماه و عملکرد صدا و سيما در انعکاس اخبار و گزارش‌هاى تجمع‌ها و اعتراض‌هاى مردم به نتايج اين انتخابات رکود آگهى شدت بيشترى يافته و تبديل به «بحران» شده است.

مسئول يکى از اين شرکت‌هاى تبليغاتى که نخواست نامش فاش شود با تاييد اين خبر به حيات نو مى‌گويد: با توجه به اتفاق‌هاى اخير، قراردادهاى بلندمدت آگهى با تلويزيون به شدت کاهش يافته و حتى برخى صاحبان کالا قراردادهاى آگهى پيشين خود را «لغو» کرده يا انصراف مى‌دهند.به گفته اين منبع آگاه، در هفته گذشته صدا و سيما به شرکت‌هاى تبليغاتى نمابرى را ارسال کرده که براساس آن مکانيزم تشويقى جديدى براى افزايش آگهى‌هاى تجارى در نظر گرفته شده است. اما گويا اين مکانيزم‌ها‌هم تاکنون پاسخ نداده است.

اين منبع آگاه در يکى از شرکت‌هاى تبليغاتى طرف قرارداد با صدا و سيما، از جلسه‌اى خبر داده که در آن مسئولان بخش بازرگانى رسانه ملى از آنها براى بازگشت آگهى‌هاى تجارى به تلويزيون درخواست راهکار کرده‌اند. موضوعى که به اعتقاد وى بسيار عجيب و بى‌سابقه است.

بانک‌ها در صدر جدول

هم‌اکنون آگهى‌هاى تلويزيونى و راديوى دولتى ايران با همان حجم پايين ادامه دارد. اما در اين ميان بانک‌هاى دولتى و برخى بانک‌هاى خصوصى هستند که بار آگهى‌ها را به دوش مى‌کشند. در اين ميان گفته مى‌شود يکى از بانک‌هاى خصوصى نيز آگهى‌هاى خود را در رسانه ملى «لغو» کرده است. اين اتفاق پس از جريانات اخير انتخابات رياست‌جمهورى رخ داده است.

مسئول اداره تبليغات روابط عمومى يک بانک دولتى در مورد تحولات اخير آگهى‌هاى اين بانک در صدا و سيما به حيات نو مى‌گويد: چندى پيش مسئولان شرکت تبليغاتى طرف قرارداد بانک، با ما جلسه‌اى گذاشت و در آن از بانک، درخواست شد تا ميزان آگهى‌هاى خود را افزايش دهد. اما اين درخواست مستلزم بررسى‌هاى بيشترى است و نمى‌توان يک شبه در اين مورد تصميم گرفت. بنا بر اطلاعات دريافتي، اين بانک‌ها و بيمه‌ها هستند که يک‌سوم کل درآمد صداوسيما را از آگهى‌هاى تبليغاتى تامين مى‌کنند. يعنى چيزى در حد ود 100 تا 150 ميليارد تومان.

صدا و سيما مى‌دانست

تمامى تحرکات و اقداماتى که صدا و سيما از ماه پايانى سال گذشته انجام داده نشان مى‌دهد که مسئولان بخش بازرگانى رسانه ملى از رکود حاکم بر آگهى‌هاى تبليغاتى خبر داشته‌اند. اين موضوع را شرکت‌هاى تبليغاتى طرف قرارداد صدا و سيما نيز تاييد مى‌کنند. به گفته مسئول يکى از اين شرکت‌ها، صدا و سيما پيش از آغاز سال 88‌، از چگونگى تغييرات در آگهى‌هاى تبليغاتى خود اطلاع داشته و آن را پيش‌بينى کرده است.

شاهد اين مدعا نيز سياست‌هاى تشويقى صدا و سيما براى آگهى‌هاى بازرگانى است. ‌ اسفند ماه سال گذشته صدا و سيما «ضوابط کاري» خود را تغيير داده به نحوى که «اضافه پخش» آگهى را براى نخستين بار براى سال 88 از 30 درصد به 60 درصد رسانده است.به گفته اين منبع آگاه، سياست‌هاى تشويقى در صدا و سيما براى جذب آگهى هميشه هست، اما چنين اقدام بى‌سابقه‌اى جالب توجه بود و نشان مى‌دهد که مسئولان بخش بازرگانى رسانه ملي، وقوع چنين رکودى را در آگهى‌هاى تلويزيونى پيش‌بينى کرده بودند.

او مى‌افزايد: افت سفارش آگهى هميشه وجود دارد اما اين بار منحنى‌ آگهى‌ها به صورت معنى‌دارى حرکت مى‌کند. اگر بخشى از دلايل اين رکود به وجود آمده به محدوديت هاى اقتصادى ايران يا وجود مشکلات مختلف نزد صاحبان صنايع بازمى‌گردد، بخش ديگرى را بايد در عوامل ديگرى جست‌وجو کرد. عواملى که بيش و کم در رفتارهاى اجتماعى مردم و عملکرد صدا و سيما در انعکاس رويدادهاى اخير ريشه دارد. اما آيا اين رکود پابرجا مى‌ماند؟

اين منبع‌ آگاه پاسخ مى‌دهد: اگر صدا و سيما پيش از آغاز سال 88 پيش‌بينى چنين بحرانى را در آگهى‌هاى تلويزيونى داشته باشد بايد پذيرفت که براى برون‌رفت از بحران‌ آگهى‌ها‌ هم استراتژى داشته باشد. 300، 400 يا حتى 500 ميليارد تومان درآمد براى سازمان عريض و طويلى که رديف بودجه جداگانه‌اى دارد و به صورت انحصارى نيز در ايران فعاليت مى‌کند رقم بالايى نيست؛ اما بالاخره اين هم درآمدى است که قطعا مسئولان رسانه ملى نمى‌توانند از آن چشم‌پوشى کنند.

راه‌اندازي يک سرويس جديد توسط گوگل
گوگل بزرگترين موتور جستجوي دنيا به مناسبت چهلمين سالگرد اولين سفر انسان به ماه سرويس جديدي به نام "گوگل ماه" را راه اندازي خواهد کرد.

به نوشته جام جم آنلاين، سرويس گوگل ماه (Google Moon) که عملکردي مشابه سرويس "گوگل ارث" دارد به کاربر اجازه مي دهد که سطح ماه را روي صفحه نمايشگر رايانه خود به صورت سه بعدي و به گونه اي مشاهده کند که تا کنون هرگز آن را در هيچ فيلم و يا تصويري نديده بوده است.

اين سرويس به کمک تصاويري که مدارگرد Lunar Reconnaissance Orbiter تهيه مي کند اين امکان را در اختيار کاربر قرار مي دهد. ناسا به تازگي اين مدارگرد را در اطراف ماه قرار داده است.

بر اساس گزارش پي سي ورلد، گوگل قصد دارد 20 ژوييه همزمان با چهلمين سالگرد اولين سفر انسان به ماه و مصادف با روزي که نيل آرمسترانگ قدم بر خاک ماه گذاشت اين سرويس را رسما در واشنگتن افتتاح کند

عجيب‌ترين ايراد منشور اخلاقي به يک بازيکن
تيپ خاص اميرآبادي که براي موتور سواري لباس چرمي مخصوص به تن مي‌کند، مورد توجه حجت الاسلام عليپور دبير ستاد منشور اخلاقي قرار گرفته و اين مسأله در جلسه کميتته انضباطي به اميرآبادي تذکر داده شده است!

به گزارش شبکه ايران، اخباري که در گوشه وکنار منشور اخلاقي فوتبال ايران به چاپ رسيده است، به نوبه خود عجيب است،‌اما عجيب‌ترين آنها، امروز در روزنامه استقلال جوان به چاپ رسيد.

به نوشته ارگان غيررسمي باشگاه استقلال، مهدي اميرآبادي دفاع راست تيم که در جلسات خصوصي با عليپور معاونت فرهنگي سازمان ليگ حاضر شده است،‌ به او قول داده است ريش لنگري خود را کوتاه کند ولي اين تنها مسأله‌اي نبوده که به او تذکر داده شده است.

دوستان نزديک به مهدي اميرآبادي مي‌دانند که او علاقه ويژه‌اي به موتورسيکلت دارد و کلکسيوني از موتورهاي مختلف را جمع آوري کرده است. که از جمله آنها، يک موتور ويژه مسابقه‌اي است که اميرآبادي گهگاهي با آن در تمرينات حاضر مي‌شود.

ظاهرا تيپ خاص اميرآبادي که براي موتور سواري لباس چرمي مخصوص به تن مي‌کند، مورد توجه حجت الاسلام عليپور قرار گرفته و اين مسأله در جلسه کميتته انضباطي به اميرآبادي تذکر داده شده است.

استقلال جوان در اين باره مي‌نويسد:«اميرآبادي خطاب به عليپور گفته که اگر مشکلم ريش لنگري است ريشم را مي‌زنم. عليپور هم به اميرآبادي تأکيد کرد که حتما ريش خود را بزند ولي مشکل او فقط ريش نيست. عليپور به اميرآبادي تأکيد کرد که ديگر حق ندارد با موتورسيکلت سر تمرين حاضر شود و بعد هم عکسي بگيرد و عکسش هم روي جلد روزنامه‌ها چاپ شود.»

 

 

 

 

 

سري دوم «افسانه جومونگ» در دست ترجمه
مدير دوبلاژ سريال «افسانه جومونگ» از ادامه دوبله 10 قسمت پاياني اين سريال خبر داد و گفت: سري دوم اين مجموعه با نام «افسانه بادها» در دست ترجمه است.

«عليرضا باشكندي» در گفت‌و گو با فارس، گفت: اين روزها مشغول دوبله «افسانه جومونگ»را براي شبكه سوم سيما هستم كه اين سريال 81 قسمت است و 71 قسمت آن پخش شده است و طبق شنيده‌ها، بخش دوم اين مجموعه (با نام افسانه بادها) در حال ترجمه است اما تا به حال به من پيشنهادي براي دوبله سري دوم «افسانه جومونگ» نشده است.

وي در مورد همكارانش در دوبله اين فيلم، افزود: «مهسا عرفاني»(سوسانو)، «شاهين مقدم»(ملكه)، «آزيتا يار احمدي»(يوها)، «غلامرضا صادقي»(هه موسو)، «منوچهر ظفرگرايي»(تسو) در دوبله اين سريال حضور دارند.

وي درباره ديگر فعاليت‌هاي تازه‌اش گفت: اين روزها مشغول دوبله «افسانه ‌بروس‌لي» در نقش بروس‌لي و به مدير دوبلاژ «شروين قطعه‌اي» براي شبكه دوم سيما هستم كه سعيد مقدم‌منش (پدر)، مهناز عوض‌آباديان(مادر)، بيژن علي‌محمدي(استاد يه)، تورج نصر (بلر)، اليزا اورامي و... از همكارانم در اين كار هستند

حادثه عجيب در يک دستشويي در غرب تهران

گير کردن دست مرد جوان در سوراخ توالت يک واحد مسکوني در غرب تهران آتش نشانان را به محل حادثه کشاند.

به گزارش روابط عمومي سازمان آتش نشاني تهران اين حادثه شامگاه جمعه به سامانه 125 اطلاع رساني شد و آتش نشانان ايستگاه 85 به محل وقوع آن در خيابان خوش، تقاطع خيابان مالک اشتر روانه شدند.

غلامرضا شجاعي فر فرمانده ايستگاه 85 گفت؛ در اين حادثه دست راست مرد جوان هنگام تلاش براي خارج کردن گوشي تلفن همراه تا آرنج در سوراخ توالت گير کرده و تلاش ساکنان اين واحد مسکوني براي خارج کردن دست بي نتيجه مانده بود.

آتش نشانان با بررسي حادثه متوجه شدند دست اين شهروند متورم نشده است لذا با ريختن مايع دستشويي در اطراف سوراخ توالت، دست وي را خارج کردند.

بنا به گفته حادثه ديده 30 ساله وي براي خارج کردن گوشي تلفن همراه از سوراخ توالت دست به اين اقدام زده بود. در اين حادثه دست اين شهروند خراشيدگي جزيي پيدا کرد.




 


يك تست كوتاه ولي مطمئن براي اينكه بدانيد:
چقدر ديگران را بر خودتان مقدم مي دانيد؟

همه ما كمابيش اين وضعيت را تجربه كرده ايم كه به خاطر فاميل، دوستان و يا آشنايان كارهايي را انجام دهيم كه براي خودمان مشكل است. البته انسان اجتماعي نيازهايش را در همين تعاملات برطرف مي كند، اما اگر اين وضعيت به صورت يك طرفه ادامه پيدا كند، در درازمدت نيازهاي يك طرف برآورده نشده باقي مي مانند و ديگران نيز حل مشكلاتشان را وظيفه او تصور مي كنند. تست كوتاه امروز به شما مي گويد كه در اين شرايط قرار داريد يا خير:
?ـ آيا براي انجام تقاضاهاي ديگران بيش از اندازه تقلا مي كنيد؟
الف) اغلب مواقع
ب) به ندرت
ج) اگر زمان كافي داشته باشم يا مورد مهمي باشد
?ـ آيا زمان صحبت كردن با ديگران احساس مي كنيد كه بايد صرفاً شنونده باشيد و نبايد حرفهايتان را بزنيد؟
الف) اغلب اوقات
ب) گاهي اوقات
ج) خير
?ـ آيا «نه» گفتن براي شما مشكل است؟
الف) اغلب اوقات
ب) گاهي اوقات
ج) خير
?ـ اگر احساس كنيد كساني كه با شما روابط خوبي دارند، نسبت به نيازهايتان بي توجه هستند، چه مي كنيد؟
الف) سكوت مي كنم و منتظر عكس العمل آنها مي مانم تا شايد خودشان متوجه شوند.
ب) انتظار دارم دليل موجهي براي اين كارشان داشته باشند.
ج) در اولين فرصت موضوع را با آنها در ميان مي گذارم.
?ـ آيا ديگران معمولاً وقت خالي شان را با حضور شما پر مي كنند و يا از قبل برنامه ريزي مشترك داريد؟
الف) من هميشه براي ديگران وقتم را خالي مي كنم.
ب) سعي مي كنيم وقتهاي آزادمان را هماهنگ كنيم.
ج) برنامه هاي شخصي من اكثراً اولويت دارند.
پس از پاسخ دادن به سؤالات تعداد جوابهاي (الف) را بشماريد و سپس توضيحات زير را بخوانيد:

* اگر تعداد جوابهاي الف شما ? تا يا كمتر است، به نظر شما همه مردم ارزشمند هستند و شما هم يكي از آنها هستيد. اين احتمال وجود دارد كه در بعضي موارد ديگران را بر خودتان مقدم بدانيد، اما انتظار داريد كه آنها هم در مقابل رفتار مشابهي با شما داشته باشند. اين طرز فكر شما از آن جهت ارزشمند است كه زمينه احترام متقابل را در روابط ايجاد مي كند. شما نه از ديگران انتظارات يكجانبه داريد و نه اين اجازه را مي دهيد كه در يك رابطه مورد بي توجهي قرار بگيريد.

* اما اگر به ? يا ? سؤال ما جواب الف داده ايد، بايد بدانيد كه شما به نظر ديگران آدم بسيار خوبي هستيد. كسي كه هميشه در مشكلات به كمك ديگران مي شتابد و هيچ توقعي هم ندارد. واضح است كه امثال شما در اين روزگار كم پيدا مي شود!...

ولي يك نكته را فراموش نكنيد: در بعضي شرايط لازم است پافشاري كنيد تا آنچه مي خواهيد را به دست آوريد. بي اعتنايي به آنچه در ذهنتان مي گذرد در طولاني مدت اثر منفي بر روابطتان مي گذارد. در بعضي مواقع شما بايد اول باشيد، نه آخر! شما ارزش توجه ديگران را داريد و گاهي لازم است براي اينكه ديگران را متوجه ارزش خودتان و رفتار غير منصفانه خودشان بكنيد، قاطعيت داشته باشيد. پس جرأت خودتان را به كار بگيريد و اين بار كه احساس مي كنيد يك شرايط غير منصفانه به شما تحميل مي شود با قاطعيت تمام بگوييد: نه!


 


 

www.mobin-group.com

كميك استريپ

روزي روزگاري شهر

اثر عليرضا كريمي مقدم

براي مشاهده تصوير با اندازه بزرگ و واقعي ، تصوير زير را ذخيره كرده و سپس مشاهده فرماييد

 

رستگاران

شايسته ، احمدرضا ، سيروس مقدم ، .... اين كلمات شما را ياد چه مي اندازد؟ به نظر شما نقاط ضعف و قوت اين مجموعه در حالي كه نيمي از آن را پشت سر گذاشته ايم نسبت به مجموعه نرگس چيست؟ آيا رستگارانتوانسته شما را متوجه داستان خود كند؟ فيلمنامه ، كارگرداني ، بازيگران ، زمان پخش ، سير داستان و .... را چگونه مي بينيد؟

رستگاران

موضوع ويژه اين هفته ،منتظر نظراتتان هستيم

 

 
 



اسلام در افسانه هاي مردم ايغور
رضا مياندره
اسلام در ميان ايغورها نفوذ بسيار بالائي دارد. اين نفوذ حتي در افسانه هاي آنان نيز رسوخ کرده است. در زير دو افسانه بسيار جالب در خصوص اسلام در ميان مردم ايغور، مي آورم:

منبع اول کتاب جامع التواريخ خواجه رشيدالدين فضل‌الله همداني است که در بخش شرح اقوام و قبايل ترکي به لفظ ايغور مي رسد و مي گويد (نقل به مضمون): ايغور به ترکي يعني جمع شدن و اين به اين خاطر بود که تغزخان خان ترک 9 فرزند داشت که به آنها اغوز مي گفتند.

فرزند اول بنا بر سنت ديرين بايد به پادشاهي مي رسيد و به همين خاطر بايد با دختر عمويش ازدواج مي کرد. اما وي در نهان مسلم و موحد بود و نمي خواست با يک کافر ازدواج کند. پس به نامزد خود گفت من مسلمان و موحدم و اگر مي خواهي با تو ازدواج کنم بايد به دين اسلام درآئي و به او تاکيد کرد که اين راز را با کسي نگويد.

نامزد وي اين موضوع را به پدر و عمويش بازگو کرد و فرزند اول مورد عتاب افراد خانواده قرار گرفت. آنها از او خواستند به دين آبا و اجدادي بازگردد و او قبول نکرد. پس ميان آنها درگيري در گرفت و کساني که به دور اغوزخان جمع شدند را ايغور نام نهادند. يعني مبناي تشکيل ايغورها مذهبي و بر پايه اسلام است.

منبع دوم در حماسه مردمي مردم قرقيز يا ماناس ـ نيم ميليون بيت شعر ـ بايد جستجو شود. روايت اين داستان به زبان فارسي از سوي نگارنده ترجمه شده است. يکي از مهمترين بخشهاي تاريخي افسانه اي اين داستان، روايت رشادت ها و حکمت و دانش آلمامبت وزير ماناس است. آلمامبت يک ايغور مسلمان بود که به دلايل ديني از نزد خانواده خود گريخته بود و مي خواست مردم را به اسلام دعوت کند.

آلمامبت براساس رويائي که ماناس ديد از سوي حضرت محمد(ص) مامور شده بود تا به کمک ماناس براي جنگ با کفار ـ غزا ـ بشتابد و به همين خاطر جنگهاي ماناس ـ غزا نام گرفت. افسانه قابل توجه در احوالات آلمامبت ايغور آن است که هنگامي که وي در شکم مادرش بود و فهميده بود مادرش مسلمان نيست بسيار غمگين شد و از خدا درخواست کرد که او را از شکم يک کافر به دنيا نياورد ولي به وي گفته شد تو ماموريت بزرگي داري!

اين افسانه و ديگر داستانهاي مذهبي در ميان ايغورها نشان دهنده نفوذ اسلام در ميان آنها است. هرکسي در بازارهاي آسياي ميانه قدم بزند با مردمي صميمي و زنان محجبه اي روبرو مي شود که در مغازه شان مشغول خواندن قرآن هستند. آنها کساني جز مسلمانان ايغوري نيستند.

http://kyrgyzstan.persianblog.ir/

 

  •   اينجا جاي شماست. صاحب اين ستون شما هستيد . اگر مطلبي داريد مي توانيد در اين مكان منتشر كنيد تا دوستانتان بخوانند.اين مطلب حتي مي تواند مقدمه اي از نوشته شما در وبلاگتان باشد تا به راحتي به وبلاگ شما لينك داده شود. به اين صورت دوستانتان را از به روز شدن مطلب باخبر مي كنيد. اگر هم مطلبي داريد مي توانيد به نام خودتان به انتشار با آن بپردازيد. درباره آنچه در اطرافتان مي گذرد و هرآنچه كه مي خواهيد درباره آن نظردهيد اينجا مكان مناسبي است تا به بحث گذاشته شود.

    لطفا در عنوان ايميل خود حتما ذكر بفرماييد

    Sahebkhaneh

    منتظر پيام ها و مطالبتان هستيم

    Farsi.Magazine@gmail.com

 

Agar dar Moshahedeye in E-mail Moshkel darid :

1. Views >> Encoding >> Arabic (Windows)

dar gheyre in Surat :

Click konid


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


يكشنبه
21 تيرماه 1387خورشيدي
19 رجب 1430 قمري
12 ژوئيه 2009 ميلادي

در سال 1314 خورشيدي ، حمله به مسجد گوهرشاد مشهد

در سال 1359 خورشيدي ؛ كشف كودتاي امريكايي در پايگاه هوايي شهيد نوژه همدان

سال 437 خورشيدي ؛ تولد امام محمد غزالي ، فيلسوف و دانشمند بزرگ ايران و جهان

سال 994 خورشيدي ؛ فتح تفليس از سوي شاه عباس صفوي

سال 1343 ؛ درگذشت حسين علاء ، از رجال سياسي معاصر

سال 1348 خورشيدي ؛ درگذشت خليل ملكي ، انديشمند ، جامعه شناس و از چهره هاي سياسي ايران در دهه هاي 1320 و 1330 خورشيدي

 

 


 
احاديث

  • هركس رابطه اش را با خدا اصلاح كند ، خداوند رابطه او را با مردم نيكو خواهد گرداند.
    حضرت علي)ع(
  • هركس بدون آگاهي و آشنايي دست به كاري بزند ، فساد كارش بيشتر از اصلاح كارش است.
    امام جواد (ع)
  • كسي كه از خودراضي باشد ، دشمنش زياد خواهد بود.
    امام هادي (ع)
  • شتاب زده و بدون تأمل جواب دادن موجب خطا و اشتباه مي شود.
    امام رضا (ع)
  • عاقل ترين مردم كسي است كه با مردم به مدارا رفتار كند
    امام حسين (ع)

كاريكلماتور

  • به جاي شاخه اي ميخك ، يك بسته ميخ به دوستش هديه داد.
  • سايه اي كه از تاريكي نترسد ، خيلي شجاع است.
  • پيشاپيش از گوركني كه مرگم پيش از همه او را به زحمت مي اندازد عذرخواهي مي كنم.
  • كسي كه از درگذشتگانش نمي گذرد ، آدم بي گذشتي است.
  • در محضر دادگاه سوگند خورد كه جز حقيقت چيزي نخواهد گفت. اما سوگند در گلويش گير كرد ، خفه شد و مرد.

 

بدانيد

  • اگر بخواهي از آرواره تمساحي جان سالم به در ببري ، انگشت هايت را در چشمانش فرو كن . فوري به شما اجازه مي دهد فرار كني.
  • نوارهاي لاستيكي زمان زيادي لازم دارند تا سرد شوند.
  • Dreamt تنها كلمه اي است كه با mt شروع مي شود.
  • صاحب اصلي كارخانه Marlboro بر اثر سرطان ريه مرد.
  • بيشتر افراد كمتر از 7 دقيقه خوابشان مي برد.

 

ذهن بزرگان

  • در عشق زندگي كردن ، بزرگترين مبارزه زندگي است . چرا كه در راه عشق غروري نيست.
    لويي بونوئل
  • آدم مقروض يك غلام واقعي است .
    ويلينگتون
  • اگر با خوارترين انسان ها در يك سطح قرار بگيرم ، هيچم .
    دكتر سوروكين
  • لازمه عشق قوي بودن است. عشق يگانه بودن خود را درك مي كند. عشق را به شناخته شدن نيازي نيست . عشقي كه اثراتش قابل شناسايي باشد، عشق حقيقي نيست.
    پرفسور مك لوها
  • سخن نيكو ، صياد دلهاست.
    بقراطيس
  • عقل را از انسان بگيريد ، ديگر هيچ چيز بهادار براي او نمي ماند.
    هاميلتون
  • خط زيبا نزهت چشم هاست.
    بقراطيس
  • عقل تنها اين نيست كه انسان در موراد عاجل بداند چه كند ، بلكه مهم اين است كه بداند بعداً چه بايد بكند.
    هوبرت هوور
  • عقل بي عاطفه خطرناك است و عاطفه بدون عقل قابل اعتماد نيست. آدم كامل آن است كه هم عقل دارد و هم عاطفه . تن
  • گفتگو ، ضيافت ذهن است.
    هومر

 

با زبان شعر

  • مشتي كه پس از جنگ فراياد تو آيد
    بايد كه زدن آن مشت ز تشوير به سر بر
    ملك الشعراي بهار
  • عقل را تا پيروي كردم نديدم جز زيان
    عشق مي ورزم كنون ، زين شيوه بينم تا چه سود
    رهي معيري
  • شمعم از آتشم مترسانيد
    من از اين بادها نمي لرزم
    شهريار
  • مستي به نخست باده سخت است
    افتادن نافتاده سخت است
    نظامي
  • مستمع چون نيست ، خاموش به است
    نكته از نااهل اگر پوشي به است
    مولوي


ملت ها چه مي گويند؟
ضرب المثل هاي ملل

  • دوست حقيقي غايب هم باشد در حكم حاضر است.
    فرانسوي
  • گاهي ترحم ظلم است و ظلم ترحم
    ايتاليايي
  • كسي كه كم را تحقير مي
    كند به زودي براي بسيار زياد خواهد گريست.
    شيليايي
  • پيري بيمارستاني است كه تمام امراض را درون خود جاي داده است.
    آلماني
  • كيسه فقر هرگز پر نمي شود.
    يوناني
  • دشمنت كجاست ؟ در آغوش خودت
    هندي
  • نااميدي ، آخرين نتيجه بي خردان است.
    انگليسي
  • كسي كه وجدانش پاك باشد ، هميشه شادمان است.
    چيني
  • زندگي مانند شعله شمع در مقابل باد است.
    ژاپني
  • جامه رستگاري هرگز كهنه نمي شود .
    تازي



 


اگر سايت يا وبلاگي داريد مي توانيد نشاني آن را به همراه توضيحات درباره نوع فعاليت آن براي اين ستون بفرستيد تا به انتشار آن بپردازيم. بدين صورت دوستان شما نيز از مطالب شما بهره مند مي شوند

لطفا در عنوان ايميل ارسالي حتما ذكر بفرماييد

Safheye man

Farsi.Magazine@gmail.com


 

چهارده تفاوت دو شكل زير را بيابيد

پاسخ در شماره بعد

براي مشاهده تصوير واقعي و بزرگ ابتدا تصوير را ذخيره كرده و سپس به حل آن بپردازيد



استان تهران
سوغات

سبزي هاي كوهي و دوغ دماوند ، سوهان شهر ري ، انگور و كشمش شهريار


 


با هم برنده مي شويم

در المپيك سياتل ، 9 ورزشكار دو و ميداني، كه همگي آنها نوعي عق ماندگي جسمي يا رواني داشتند، روي خط شروع مسابقه دو 100 متر ايستادند.
هركدام از آن ها مشكلي داشت. يكي از هر دو پا فلج بود و مي خواست با صندلي چرخ دار در اين مسابقه شركت كند، ديگري دست نداشت و يكي ديگر مبتلا به معلوليت ذهني بود. همه پشت خط ايستاده بودند و منتظر اعلام داور بودند. مسابقه با صداي شليك تفنگ شروع شد. آن ها در رديف هاي سه تايي شروع به دويدن كردند. هيچ كس آنچنان دونده نبود . اما هر نفر مي خواست در مسابقه شركت كند و برنده شود. همه آنها سعي كردند با حداكثر توان شان به جلو حركت كنند. تماشاچي ها ايستاده بودند و با شدت آنها را تشويق مي كردند. ناگهان پسري كه معلوليت حركتي داشت، پايش لغزيد، چند معلق زد و به زمين افتاد و شروع به گريه كرد. هشت نفر ديگر صداي گريه او را شنيدند. حركت خود را كند كردند و از پشت سر به او نگاه كردند. ايستادند و به عقب برگشتند... همگي...
دختري كه دچار سندرم داون (ناتواني ذهني) بود، كنارش نشست ، او را بغل كرد و پرسيد : «بهتر شدي؟» پس از آن هر 9 نفر دوشادوش يكديگر تا خط پايان گام برداشتند. تمام جمعيت روي پا ايستادند و كف زدند. اين تشويق ها مدت زيادي طول كشيد.
شاهدان اين ماجرا، پس از گذشت سال ها ، هنوز درباره اين ماجرا با هم صحبت مي كنند.